Sidor

tisdag 28 september 2010

Halmstad

Vi tog det lugnt i bilen på vägen ner och körde på flera småvägar. På en av dem såg vi det här mysiga våffelkaféet inhyst i en läcker gammal husvagn och med tygvimplar hängande över uteservering. Jag fick Leila Lindholm-vibbar så det förslog. Där fanns också en liten samling andra gamla bilar, bland annat den här vita med en jättelik, märklig boll bakom, någon som vet vad det är för något?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väl i Halmstad njöt vi av stranden så mycket det gick. Bland annat tog vi med oss picknickkorg och filt ner dit och njöt av kvällssolen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mycket hustittande blev det också. Här nedan ett riktigt litet sagotorp på Östra Stranden i Halmstad och ett sorgligt förfallet gammalt hus i Kattvik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Något riktigt badväder såg vi tyvärr inte särskilt mycket av, däremot upplevde vi en riktig storm som varade i över två dagar, man kunde knappt gå ur huset utan att blåsa bort. Lite trist i längden förstås, speciellt för mamma och pappa som bara hade en veckas semester. Men det var i alla fall en otroligt mäktig upplevelse att se hela havet i vågor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En av dagarna åkte vi till andra sidan stan, d.vs. till Tylösand och Frösakull. Där finns bland annat några charmiga stugor i riktig skärgårdsstil som klamrar sig fast på klipporna med utsikt mot Tylö, en gammal fyrvaktarö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Många sköna promenader längs Östra Stranden blev det också. Vi hittade till en vacker hed full av blommande ljung och kaninhål, med sanddynerna och havet i bakgrunden var det en som en dröm att vandra där.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar