Sidor

onsdag 15 december 2010

bevingade grisar och en jul utan rumpa

Julskinka utan rumpa, finns det? Ja det finns! Tack vare fantastiska Astrid och Aporna. Förra året försökte jag utan framgång att få någon av mina lokala ica-butiker att ta in skinkan. Det slutade med ett besök till goodstore i Stockholm istället. Häromdagen tog jag dock genom vegokoll del av den fantastiska nyheten att skinkan i år finns att köpa på många fler orter runt om i landet, bland annat på Ica Maxi här i Uppsala!

Så hur smakar julskinka utan rumpa då? Tja, bra skulle jag säga. Hur den smakar i jämförelse med grisrumpa vet jag faktiskt inte, för det har jag aldrig ätit. Astrid och apornas skinka är i alla fall attans god att ha på hårt bröd tillsammans med Apotekets originalsenap och mammas hemgjorda äppelmarmelad. Det tänker jag njuta av under julen. Men mest av allt tänker jag njuta av att det inte är en enda stackars gris inblandad i mitt julfirande. Ja förutom min bevingade spargris Rosie då förstås. Hon ser så vintrig ut så hon får en extra fin plats när det blir jul, men henne är det knappast synd om :p

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.S. För en komplett lista över återförsäljare, se distributören goodtrades hemsida. Och till alla er som är skeptiska mot innehållsförteckningen i “köttsubstitut”. Jag förstår er! Men gällande denna skinka kan ni vara alldeles lugna. Innehållsförteckningen är följande: sojaprotein, socker, salt, sojasås, sojaolja samt naturliga kryddor ;)

7 kommentarer:

 1. jag får erkänna att vi har en "riktig" skinka, men den är iaf kravmärkt och inköpt på Bondenära. Firade jag jul själv skulle jag kanske investera i en sån där. Vore kul att smaka.

  SvaraRadera
 2. Oj, det lät spännande! Blev lite sugen att prova. Är dock lite nyfiken på själva formen, är den fyrkantig? :)

  SvaraRadera
 3. Anneli: Ja men var och en får ju känna efter själv hur långt man kan tänka sig att gå. Ni verkar ju ändå ha valt det näst bästa köttalternativet enligt mig (det bästa skulle jag säga är vildsvinsskinka som min syster har köpt).

  Chi: Den är cylinderformad :p Och i sanningens namn ser den inte särskilt aptitlig ut när man tar den ur förpackningen, och så är den så lite också så jag blev full i skratt först när jag såg den. Den såg liksom ut som en riktigt fabriksgjord korv i jätteformat :p

  Men när man väl fått på griljeringen och fått den i ugnen ser den genast mycket trevligare ut ^^ Finns en bild på en tillagad här: http://1.bp.blogspot.com/_iRqCVbyJclQ/SypChKy8oyI/AAAAAAAAAk4/j6ylCs1HQ74/s1600-h/julskiiiinka.jpg

  SvaraRadera
 4. Oh vildsvinsskinka har jag inte ens tänkt på! Det ska jag köra på om jag skulle göra julskinka. Tyckte sk*nkan såg god ut.

  SvaraRadera
 5. Vildsvinsskinka låter som om det skulle var supergott! Om mindre fett? Har inte världens koll på vildsvin.

  SvaraRadera
 6. Tyvärr har jag dock ingen aning om var man får tag på vildsvinsskinka, det lär väl knappast finnas i vanlig matbutik tänker jag.. Kanske står i nån annons i tidningen? Mindre fett lär det nog vara iaf ja :)

  SvaraRadera
 7. Jag frågade mamma om det där med vildsvinsskinkan och det verkar som att Citygross säljer jättemycket vilt, så för er som är intresserade kan ni ju titta där :)

  SvaraRadera