Sidor

måndag 12 september 2011

vitvinsrisotto med svamp

Häromdagen åt vi vitvinsrisotto med parmesan och stekt svamp. Ungefär hur gott som helst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GÖR SÅHÄR OM DU VILL LAGA DIN EGEN RISOTTO

Mät upp 5 dl vatten och hetta upp i en kastrull tillsammans med en grönsaksbuljongtärning, ställ sedan åt sidan. Hacka en gul lök fint och lägg den sedan i en kastrull eller en djup stekpanna. Fräs på i olja i några minuter. Rör sedan ner 2 dl avorioris i löken och sänk temperaturen på plattan till svag värme.

Häll sedan på lite i taget av den varma buljongvätskan och låt den puttra in långsamt, det tar cirka 20 minuter. Rör om då och då så att inte riset bränns fast i botten. Skiva under tiden valfri färsk svamp och stek i olja i en annan stekpanna, svampen kan gärna få ordentligt med färg.

När all buljong är inkokad i riset ska 1/2 – 1 dl vitt matlagningsvin hällas i och koka in i riset på samma sätt som buljongen. När vinet har kokat in är det dags att röra i lite svartpeppar, 1 dl riven parmesan och eventuellt några klickar smör. Klart! Servera med svampen, färsk rucola och gärna några pinjenötter.

Translation ~ Risotto with white wine, parmesan and mushrooms.

4 kommentarer:

  1. Ouff så gott! Har hört att risotto ska vara vansinnigt enkelt att göra. Men jag har fått för mig att det är svårt och har aldrig provat själv. Recept kanske? ^^

    SvaraRadera
  2. skogskojan: Jamen självklart, nu finns receptet under bilder. Prova vettja! :)

    SvaraRadera