Sidor

torsdag 9 februari 2012

torsdag

Idag har jag druckit varm choklad och ätit tekaka med gurka till. Och så har jag klippt ner och planterat om mina pelargoner. Åh jag älskar pelargoner, speciellt hur bladen doftar när de är nyutslagna och alldeles klorofyllgröna. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Translation ~ Today I’ve been drinking hot chocolate and eating homemade bread with cucumber. And been taking care of my pot-plants, preparing them for spring :)

5 kommentarer:

 1. varm sjokolade og pelargoner. høres ut som en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig blogg du har! :)
  Lämnar efter mig ett litet avtryck. Gör gärna detsamma i min. :)

  Igår skrev jag ett inlägg om hur du fixar din egen snygga virkade bikini till sommaren. Lätt och enkelt för under 30 kr. Fler tips trillar in idag! :) Gillar du tipsen får du självklart kopiera dem så länge du länkar till bloggen. :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag har också pelargoner som jag bara låtit stå svalt över vintern utan vatten men jag förstår inte hur man ska få liv i dem igen. Mina ser verkligen stendöda ut vid det här laget... Klipper du bort allt utom stammen och planterar om?

  SvaraRadera
 4. Tack hörrni!

  Charlene: Pelargoner brukar vara rätt sega så även om de ser stendöda ut kan man oftast få liv i dem. Jag vet inte exakt hur man ska göra, men jag tar borta alla bruna blad, klipper ner stammarna till några cm, ungefär över andra bladfästet nerifrån. Bladfästet ser du genom att det är som en svag ring runt stammen där blad tidigare vuxit ut. Sen om de har några nya skott knipsar du av dem och planterar i nya krukor alternativt sticker ner i jorden bredvid den gamla stammen så de växer ihop. Nya sticklingar i egen kruka planterar jag i helt ny gjord, de gamla, nerklippta pelargonstammarna låter jag behålla den gamla jorden närmast runt rötterna men sätter ny jord runt om. Och så vattna mycket! Det är så jag gjort i år. Återstår att se hur bra det kommer att fungera :)

  SvaraRadera
 5. Alltså det här ser så himla trevligt ut :) Måste få in lite krukor hos mig..!

  SvaraRadera