Sidor

onsdag 19 november 2014

(vego)mat på stora fat

Jaha hörni. Har inte bloggat på jättelänge och sen helt plötsligt blir det tre inlägg på raken inom loppet av bara några dagar :p Och vad blir det nudå om inte maaat?  Händer ju så mycket skoj på vego-fronten just nu.

För om ni inte redan vet det så finns ju numera smörgåskaviar i vegansk variant, gjord på tångrom precis som “vanlig” tångrum på burk som ju funnits ett bra tag. Vegoteket har både skrivit och fotat den bättre än vad jag gjort, så spana in det! Förutom tångkaviar på bilden så ser ni naturell äppelmust och havregrynsgröt med chiafrön och linfrön, toppad med äpple, kanel, bitar av rå kakao (raw cacao nibs), rostade hassenötter och mandelmjölk. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Har också (äntligen, men bättre sent än aldrig), tagit mig för att testa Astrid och apornas veganost, “Jeezly Original” på mackan. Mina ambitioner om att gå över till helt vegansk kost till trots har jag känt ett motstånd och skepsism mot detta. Blev därför extra glad och överraskad när jag fann den vara ett fullgott vego-alternativ till vanlig ko-ost. Nedan ser ni den tillsammans med ännu en tångkaviar macka :p OLYMPUS DIGITAL CAMERASist men inte minst ser jag sjukligt mycket fram emot den nya vegomattidningen  Vegourmet som släpps nu i slutet av oktober. Och just det, en sak till: Jag (och min käre sambo) har inhandlat en ny bra mixer, så nu ska här mixas nötsmör och cashewgrädde och allt jag kan komma på i vegoväg! ^^

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott! Har precis blivit vegetarian förutom att jag äter fisk... Så bra med dessa tips! Tack! Kram!

    SvaraRadera
  2. AngesBlixa: Vad kul! Heja dej som väljer vego! Kul att man kan tipsa någon :)

    SvaraRadera